NKFI

Teaser kép

Tovább szárnyal a Teqball! A magyar fejlesztésű sporteszköz a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával kapcsolhat nagyobb sebességre!

 

Több, mint 150 millió Ft. támogatást kapott a Teqball Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című pályázati felhívásnak köszönhetően.  A projekt célja, hogy a Teqball asztalok további fejlesztése még sikeresebb legyen és ezáltal egy új, innovatív sportesz-köz jöjjön létre, amellyel mind az amatőr, mind a profi felhasználók magasabb szinten és gyorsabb ütemben fejlődhessenek.

A világon már egyre ismertebb és népszerűbb Teqball asztal egy multifunkciós eszköz, amelyen öt különböző sportot lehet végezni úgy, mint Teqball (futball alapú), Teqvolley (röplabda alapú), Qatch (kézilabda alapú), Teqpong (asztalitenisz alapú) és Teqtennis (tenisz alapú).

A Teqball Kft. alapvetően két különböző típusú terméket kíván bevezetni. Az egyik a fix kialakítású, talajhoz is rögzíthető típus, a másik az összecsukható típus. Az asztalokat főként kültéren fogják használni a sportolni vágyók, így mindkét típus vázszerkezetét tekintve elmondható, hogy olyan festékbevonat rendszert alkalmaznak, amely leginkább az autóiparban elterjedt technológia. A bevonatrendszer használata a Teqball asztalok esetén egy különleges, ritka implementáció a sportszeriparban.

Mindkét verzióban, a játékfelület kutatási folyamata során rengeteg szempontot kell figyelembe venni főként az anyagválasztás tekintetében. Azonban a legnagyobb kihívást a játékfelület ívessége adja. Ennek kialakítására többféle módszert alkalmaz a cég, amelynek tesztelése a projekt részét képezi. A kötések tekintetében szintén szeretnének egy - a sportszeriparban meglehetősen innovatívnak mondható - rugalmas ragasztási eljárást alkalmazni. Nagyon fontosnak tartják mind az ergonómiát, mind az esztétikát, így a "láthatatlan" kötésnek tekinthető ragasztás jó lehetőséget nyújt a követelmények kielégítésére.

A Teqball Kft. számára az egyik legfontosabb kritérium a biztonság, emiatt az összecsukhatós asztalok esetében gázrugókat szeretnének alkalmazni a magas tömegű alkatrészek könnyebb mozgathatósága érdekében. Ezen régóta ismert műszaki megoldás integrációja a Teqball asztalokba szintén nagyon innovatívnak tekinthető továbbá ergonomikus használatot is biztosít.

 

Az új eszköz kifejlesztése és megvalósulása után a legfőbb cél a Teqball, mint sportág felépítése, amely egy komplex feladat. Ezzel rengeteg új munkahelyet, pozíciót és feladatot teremt a cég, amely hozzájárul a munkahelyteremtéshez és a munkavállalók szakmai fejlődéséhez. A Teqball Kft. büszke arra, hogy a világon egyre elterjedtebb sportág és sporteszköz a magyar kutatók, fejlesztők, sportszerető emberek közreműködésével valósulhatott meg.

 

Kapcsolat:

 

Teqball Kft.

Cím: 1101 Budapest, Expo tér 5-7.

E-mail: info@teqball.com

Tel: +36-30/310-6944

Megosztás
Teqshop
logo

A Teqball egy új sporteszköz és egy új, futballon alapuló sport.