A TEQBALL Kft. gyártási kapacitásának Fejlesztése

Kedvezményezett neve: TEQBALL Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A TEQBALL Kft. gyártási kapacitásának Fejlesztése

Projekt azonosító száma: BAR-1.1.1-21-2021-00031

A támogatás összege: 255 074 795 FT.

A támogatás mértéke: 60.00 %

 

A projekt keretein belül olyan gyártáshoz szükséges eszközök beszerzését tervezzük, amelyek segítségével számos kritikus gyártástechnológiai műveletet a saját gyáregységünkön belül fogunk tudni megoldani. A fejlesztés megvalósítása által a meglévő alkatrészgyártó és összeszerelő tevékenységünket kívánjuk fejleszteni, olyan gyártástechnológiákkal mint hegesztés és ragasztás. A technológiai fejlesztések mellett olyan rendszerek szoftverek bevezetését és fejlesztését tervezzük, amelyekkel hatékonyságunkat tovább tudjuk növelni és ezáltal költségeinket csökkenteni.

A beszerzések eredményéül a gyártásunk legnagyobb része saját kontrol alá kerül, amely mindenképpen szükséges az általunk kitűzött minőségi célok elérése érdekében, amelyekkel kapcsolatban hitvallásunk, hogy nem kötünk kompromisszumot. Korábbi években az infrastrukturális elemek nagyobb technológiai fejlettségű gyártásra adtak lehetőséget, valamint folyamatosan bővítettük az ehhez szükséges know-howt és emberi erőforrást. A következő szintre lépéshez elengedhetetlenek  a projekt során beszerezett berendezések és szoftverek.

A beszerzett eszközök a jelenleg is forgalmazott és gyártott sporteszközök gyártásához járulnak hozzá. A gépekkel a folyamatok szinte teljes egészét már a saját üzemünkben fogjuk tudni megvalósítani, így is csökkentve a külső hatások kockázatait.

2021-ben több gyártóberendezés beszerzését hajtottuk végre a kapacitás és az ellátás biztonság növelése céljából. A fejlesztéseknek köszönhetően a termékeink vázszerkezetéhez szükséges alkatrészek nagyjából 75-80%-át, házon belül saját erőforrások felhasználásával tudjuk gyártani. Célunk, hogy az alkatrészgyártás esetén 90-95 %-os szintet érjünk el, míg a teljes gyártás tekintetében mintegy 80-85%-os szintet céloztunk meg, amelyeket házon belül végzünk. A gyártáshoz több beszállító bevonása is szükséges. A projekt keretében megvalósított tevékenységek hozzájárulnak a partnerek minimálisra csökkentésére.

Jelenleg a szervezeten belül kialakításra került egy alkatrészgyártó üzletágunk, amely TEQ asztalok, mint késztermékek végszerkezetéhez és végcsomagolásához biztosítja a szükséges lábszerkezet és asztallap alkatrészeket. Ezen alkatrészgyártó üzletág funkcióihoz csatlakozik ez a beruházás is.

Továbbá a beszerzéseknek köszönhetően az ipari robot segítségével az összeszerelő üzletágunkon belül kialakításra kerülő félautomataragasztó cellát hozunk létre. A szoftver beszerzések és szoftverfejlesztéseken keresztül a raktári, termeléskiszolgálási, és termelésirányítási folyamatainkat fogjuk automatizálni.