GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2019-00835

Kedvezményezett neve: TEQBALL Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Újfajta gyártástechnológia fejlesztése elsősorban speciális sportszergyártáshoz

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2019-00835

Vissza nem terítendő támogatás összege: 127,98 Millió Forint 

Visszatérítendő hitel összeg: 81,44 Millió Forint

A támogatás mértéke: 55 %

 

A Projekt tartalmának bemutatása:

A TEQBALL asztal egy ping-pong asztalra hasonlító, multifunkcionális sporteszköz, amely kinézetét és funkcióját tekintően eltér egy normál, standard ping-pong asztaltól. Az asztal lapjai nem egyenesek, hanem íveltek, amely az asztal sokoldalúságát és egy innovatív megközelítést fejez ki. Ily módon, az asztalon több fajta sport is űzhető.

A projekt célja az, hogy a TEQBALL asztal - mint végtermék - sikeres legyen és ezáltal egy új, innovatív sportszert hozzunk létre, amely mind amatőrök, mind profi sportolók igényeit kiszolgálja, valamint magasabb szinten és gyorsabb ütemben tudjanak a felhasználók fejlődni. Másodlagos célként a Teqball mint sportág szeretnénk elérni fejleszteni, annak alapjait és eszközigényét megteremteni. Az asztal mellé sportág specifikus edzés anyagok létrehozását is tervezzük, ahol szakmailag alátámasztott edzésterveket hozunk létre annak érdekében, hogy a felhasználók irányítottan tudják fejleszteni a készségeiket az asztalon űzhető szabadidős tevékenységek mellett. Ezeket az anyagokat hasznosítani tudják továbbá szakedzők a sportág specifikus edzéseken, utánpótlás és profi szinten is akár. Továbbá, a testnevelő tanárok is akár a mindennapi testnevelés órák keretén belül.

A Teqball asztal egy látszólag egyszerű, meghajlított pingpongasztalra hasonlító szerkezet. Létrejöttéhez mégis megannyi mérnöki és formatervezői munkaóra volt szükséges. A magas minőség és a kiváló anyaghasználat mellett további alapkövetelmény volt a könnyen összeszerelhető szerkezeti kialakítás, az időtállóság, a fiatalos ám mégis letisztult megjelenés, valamint a kültéri/beltéri vegyes használhatóság. Az asztal, bár elsősorban a nevével megegyező sport, a Teqball sporteszköze, de e mellett további 4 játék is űzhető rajta, ezek a Teqvolley, Teqpong, Teqtennis valamint a Qatch. Éppen e többfunkciós tulajdonsága miatt nyújt kiváló alternatívát a sporteszközök széles választéka között, mivel a magas minőségén és sokrétűségén túl, kis helyigényű, valamint az 5 funkciónak köszönhetően minden aktív életmódot kedvelő személy megtalálhatja a számára legideálisabb mozgási lehetőséget, kortól, nemtől és tudásszinttől függetlenül.

Mint minden sport ez is nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget nyújt, akár a közparkok, közterületek látogatói használják, akár az oktatási intézmények diákjai egy-egy óra között a szünetben, vagy tanítás után. Hatékony kiegészítőnek bizonyulhat továbbá a mindennapi testnevelési órák új elemeként is, mivel a használata során gyakorolt készségfejlesztő hatása, már megannyi alkalommal bebizonyosodott. Legutóbb Finnországban, Helsinkiben helyeztünk ki egy Teqball asztalt a helyi, az egész országban etalonnak számító sporttagozatos iskolánál. A siker természetesen itt sem maradt el, hiszen az iskolában tanító szakemberek azonnal felismerték az asztal nyújtotta lehetőségeket. Munkánk során több nemzetközi szakemberrel és futball legendával dolgoztunk már együtt, akik mind letették a voksukat a projekt mellett.

A Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.