KKM/10408-2/2020/Adm.

Kedvezményezett neve: TEQBALL Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Teqball a Hosts & Federations Summiton

Projekt azonosító száma: KKM/10408-2/2020/Adm.

 

A Projekt tartalmának bemutatása:

A TEQBALL Kft. egy gyorsan fejlődő, fiatal vállalkozás, amely egy innovatív sportág (a „Teqball”) és egy szabadalmaztatott, multifunkciós eszköz (a Teqball asztal) létrehozásával piaci rést talált a sporteszközök piacán.

Egy kb. 2 éves kutatás és fejlesztés (K+F) időszakot követően 2015 végén megjelent az első Teqball asztal. A termék egy multifunkciós eszköz, amelyen öt különböző sportot lehet végezni úgy, mint Teqball (futball alapú), Teqvolley (röplabda alapú), Qatch (kézilabda alapú), Teqpong (asztalitenisz alapú) és Teqtennis (tenisz alapú). A különböző sportágakon alapuló mozgásformák, a sportolni vágyó embereket szinte teljes mértékben megszólítják, hiszen mindenki megtalálja az eszköz által a saját magának megfelelő játékot/sportot/mozgásformát.

A TEQBALL csoport maga gyártja a Teqball asztalt és látja el világ szinten az amatőr és profi sportklubokat, sportegyesületeket és akadémiákat, továbbá iskolákat, szállodákat, önkormányzatokat és magánszemélyeket, valamint a szellemi tulajdonhoz fűződő jogok kizárólagos tulajdonosának tekinthető mindenütt a világon. Az eddigi megrendelőik között tudhatják egyebek mellett a Magyar Labdarúgó Szövetséget, a Horvát Labdarúgó Szövetséget, de a felhasználók közé tartozik még az Arsenal, a Juventus, a Southampton, az Ajax, valamint számtalan jelenlegi és egykori profi futballjátékost.

A világ legdrágább és legtöbb ember által követett labdarúgói, Messi, C. Ronaldo és Neymar nap mint nap használja a termékünket, megosztásaikkal több százmillió embert érnek el, s a termékünk ezáltal a legszélesebb rétegekhez jut el a világ minden táján.

2022-ben Lausanne adott otthont a Hosts & Federations Summit nemzetközi sport találkozójának. Az esemény 3 napig tartott június 7-től 9-ig. A korábbi években a koronavírus járvány miatt nem volt lehetőség fizikai formában csúcstalálkozókon való részvételre ezért is volt nagy lehetőség a Teqball számára a megjelenés. Ez a legnagyobb és legtöbb résztvevőt vonzó eseményen a kategóriájában.

A találkozó tárgy- és ágazatspecifikus műhelytalálkozókat, speciális tájékoztatókat, valamint panelbeszélgetéseket és előadásokat foglalt magában, amelyek témái a következők voltak: A nemzetközi szövetség stratégiája és jövőbeli tervei, Rajongói elkötelezettség és új bevételi források, A város legjobb gyakorlata, A sportban való részvétel fokozása, Inkluzivitás és Fenntarthatóság.

A témák összehangban voltak a Teqball fejlődésének hatékonyabba tételével.

A Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022 június 7-9